/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

I-a cerut unei fete mii de lei, șantajând-o cu fotografii intime cu ea. Un tânăr, condamnat la închisoare

27 noiembrie 2019, ora 11:45

Un bărbat care și-a amenințat prietena că publică pe internet a unor fotografii intime cu ea, dacă nu îi dă suma de 4 mii de lei, a fost condamnat la 8 ani de închisoare. De asemenea, anterior, individul de 26 de ani, a mai cerut și primit și alte sume de la victimă, în valoare totală de 8 mii de lei.

Banii i-ar fi pretins cu titlu de ajutor, în tranșe de câte 2-3 mii de lei. Băiatul i-a luat fetei și un inel.

După aceste multiple solicitări, victima a realizat faptul că este șantajată și a refuzat să-i dea și lănțișorul de aur, pe care acesta-l pretindea, ca să acopere întreaga sumă a unei amenzi inventate. Drept rezultat, acesta a amenințat-o că va publica pe rețelele de socializare imagini fotografice cu ea, precum și împreună cu el, în ipostaze intime.

Prin urmare, victima a început să înregistreze discuțiile telefonice cu tânărul și a anunțat autoritățile.  Oamenii legii au intervenit și l-au reținut pe făptaș chiar în momentul în care suma de 4000 de lei i-a fost transmisă, iar el încerca să găsească imaginile fotografice cu care o șantajase, ca să le șteargă din telefon. – Reținerea a avut loc într-un local de pe Aleea Gării, din Chișinău, la cinci august curent, după care, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest, până la pronunțarea sentinței Judecătoriei Chișinău.

Făptașul și victima s-au cunoscut în iulie, atunci când acesta a contactat-o pe tânără prin rețele de socializare, după care și-au dat întâlnire și au petrecut o noapte împreună. Atunci, acesta a captat imagini fotografice cu ea, chiar dacă aceasta și-a exprimat dezacordul. În următoarea zi, tânărul a sunat-o pentru ca să-i ceară ajutorul financiar în situația pe care a inventat-o și păstra un limbaj și tonalitate prietenească atâta timp cât aceasta îi acorda sumele de bani solicitate. După multiple solicitări, aceasta a realizat caracterul infracțional al cerințelor făptașului și l-a denunțat autorităților, cu prezentarea înregistrării discuțiilor lor.

Tânărul fusese condamnat și pentru infracțiunea de jaf, anterior comiterii acestui șantaj. Sentința este cu drept de atac.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram