‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriConsultări publice asupra PAG: Elaborarea noului Cod funciar și Legii zootehniei printre principalele obiective

Consultări publice asupra PAG: Elaborarea noului Cod funciar și Legii zootehniei printre principalele obiective

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat, luni, 25 noiembrie curent, consultări publice asupra Planului de Acțiuni al Guvernului (PAG) 2019-2020 în domeniile agricultură, dezvoltare regională și protecția mediului. La consultări au participat reprezentanți ai societății civile, mediului de afaceri, experți și alte părți interesate.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții MADRM au comunicat că principalele obiective ale PAG în domeniile gestionate de minister se referă la:

  • elaborarea și aprobarea noului Cod funciar;
  • stabilirea unui nou sistem de acordare a despăgubirilor în agricultură, eliminarea barierelor netarifare la exportul produselor agroalimentare;
  • elaborarea și adoptarea noii Legi a zootehniei;
  • fortificarea sistemului de cercetare și învățământ agrar și adaptarea acestuia la nevoile agriculturii; inițierea măsurilor pentru restabilirea fâșiilor forestiere de protecție, etc.

Totodată, un alt obiectiv a fost menționat modificarea Legii nr. 276/2016 cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, pentru a stimula investițiile în sectorul de post-recoltare și procesare a producției agricole (excluderea condiției de 50% prezență a materiei prime proprii). Astfel, până la sfârșitul anului va fi revizuit și propus spre aprobare regulamentul de subvenționare în agricultură și vor fi inițiate procedurile de deblocare a exporturilor de produse agroalimentare pe piața Federației Ruse și extinderea listei exportatorilor de produse proaspete, băuturi alcoolice și produse conservate.

Consultările publice organizate de MADRM au avut drept scop comunicarea cu societatea civilă, instituțiile de resort și toți cei interesați pentru a îmbunătăți cadrul normativ în domeniile de competență ale ministerului, dar și pentru a asigura transparența în procesul decizional.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›