Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.11.2019

Șeful statului a avut o întrevedere cu Șeful misiunii Fondului M1onetar Internațional pentru Moldova

Șeful statului a avut o întrevedere cu Șeful misiunii Fondului M1onetar Internațional pentru Moldova

Președintele țării a avut o întrevedere cu Șeful misiunii Fondului Monetar Internațional pentru Moldova, Ruben Atoyan în cadrul căreia a discutat perspectivele de colaborare pe viitor.

În cursul dialogului, părțile au făcut un schimb de opinii pe marginea situației politice din țară. Șeful statului a dat asigurări că noua guvernare va respecta cu strictețe toate angajamentele pe care și le-a asumat în raport cu partenerii externi și va depune toate eforturile în vederea realizării cu succes a programului actual cu FMI, care se finalizează în luna martie 2020. Totodată, Igor Dodon a menționat că la baza acțiunilor întreprinse de noua guvernare vor sta interesele naționale ale Republicii Moldova, protejarea agenților economici autohtoni și susținerea socială a păturilor social-vulnerabile.

Președintele statului a relatat despre inițiativele sociale lansate recent, menite să îmbunătățească viața cetățenilor noștri, dar și despre intențiile de a implementa mai multe proiecte de infrastructură mari care ar impulsiona dezvoltarea economică a țării noastre. Șeful statului a menționat că se mizează pe sprijinul FMI în realizarea acestor obiective.

Reprezentantul FMI a salutat faptul că guvernul vrea să investească în infrastructură și a susținut lansarea proiectelor de asistență socială a populației. Ruben Atoyan a specificat că implementarea consecventă de către Republica Moldova a reformelor inițiate și realizarea memorandumului cu FMI, va constitui cel mai bun semnal pentru partenerii externi, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus