Ion Chicu și Maia Sandu au fost colegi de facultate: „Ne cunoaștem de la 17 ani”

Ion Chicu și Maia Sandu se cunosc de la 17 ani și au fost colegi de facultate, a dezvăluit actualul premier, întrebat dacă fosta prim-ministră Maia Sandu l-a felicitat cu învestirea în funcție. Declarația a fost făcută la „Puterea a Patra” de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Nu am comunicat cu Maia Sandu după aceste evenimente. Ne cunoaștem cu doamna Sandu de la 17 ani. Am fost colegi de facultate, am învățat chiar într-un torent. De altfel, și cu mulți alți colegi. Pe parcurs s-a mai comunicat, dar, bineînțeles, în ultima perioada nu am avut nici o comunicare, respectiv nici felicitări nu am avut. Dar eu aș vrea să-i mulțumesc pentru activitatea pe care a depus-o pe parcursul ultimelor cinci luni”, a declarat Ion Chicu.

„Moștenirea pe care am preluat-o de la Guvernul precedent este cum este. Nu este nici mai grea, nici mai ușoară decât cea pe care a preluat-o Guvernul Sandu în iunie”, a mai menționat Chicu.

Amintim că Guvernul Sandu a fost demis prin moțiune de cenzură, după ce Maia Sandu a venit, prin asumare de răspundere, cu un proiect de modificare a Legii Procuraturii, care i-ar fi permis să preselecteze personal candidații pentru funcția de procuror general, pe care să îi înainteze către Consiliul Superior al Procurorilor.

Socialiștii au calificat inițiativa drept anticonstituțională și au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, care a fost votată de 63 de deputați socialiști și democrați.

Ulterior, Igor Dodon l-a înaintat în funcția de premier pe Ion Chicu, iar noul Executiv a fost votat de 62 de deputați din PSRM și PDM.


Pub