Siguranța tranzacțiilor în mediul online oferită clienților de către BCR Chișinău, premiată de VISA

În cadrul evenimentului „VISA Day 2019”, care a avut loc pe 21 noiembrie , BCR Chișinău S.A. a fost onorată cu distincția „First Visa 3DS 2.0 launch in CIS/SEE” pentru implementarea serviciului 3-D Secure versiunea 2.0.

Foto: BCR Chișinău

Noua versiune va permite accesul băncilor și comercianților la o serie de date esențiale pentru îmbunătățirea proceselor de autentificare a consumatorilor și reducerea fraudelor, indiferent de dispozitivul prin intermediul căruia este efectuată tranzacția online (computer, telefon mobil sau al dispozitiv mobil). Astfel, datorită datelor suplimentare colectate, este mult mai ușor de identificat deținătorul de card și respectiv, pentru a crește viteza tranzacției, la tranzacții frecvente la același comerciant de ex, codul 3D secure nu va mai fi necesar de indicat.

Noua platformă permite comercianților și instituțiilor financiare să autentifice clienții în timp real cu o mai mare acuratețe. Studiile au arătat că, astfel, timpul de finalizare a comenzii se poate reduce cu 85%, iar rata de abandon a coșului de cumpărături este de așteptat să scadă cu până la 70%.

Banca Comercială Română Chișinău S.A. (BCR Chișinău) este o bancă universală care oferă clienților săi o gamă completă de produse și servicii bancare. Rețeaua băncii acoperă cele mai importante regiuni economice ale Republicii Moldova, care deservesc peste 14.000 de clienți corporativi și individuali.


// console.log('no ads situation')