Butelie de gaz, evacuată de pompieri dintr-un apartament de la Botanica, după ce vecinii s-au plâns de miros puternic

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au evacuat ieri, 25 noiembrie, o butelie de gaz dintr-un apartament de pe strada Dacia 47, după ce mai mulți locatari au solicitat intervenția pompierilor în vederea eliminării unui miros specific de gaz care persista în blocul de locuit.

Foto: IGSU

La fața locului au intervenit mai multe echipe de salvatori și pompierii din cadrul IGSU, inclusiv Detașamentul salvatori și pompieri Botanica și Serviciul de cercetare chimică și radioactivă din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr. 1, precum și angajații poliției, preturii, Gaz Natural Fenosa și administrația blocului, informează IGSU într-un comunicat de presă.

Salvatorii au format echipe de verificare a apartamentelor blocului de 14 etaje, fiind deconectată energia electrică în scara acestuia.

În urma verificărilor ce au durat mai multe ore, la ora 20:05, a fost luată decizia de verificare a unui apartament suspect. Detectorul de gaze a identificat la etajul întâi o locuinţă unde a fost satbilită o concentraţie sporită de gaz.

Salvatorii și pompierii au deblocat ușa locuinței, în care, la acel moment, nu se afla nicio persoană. În bucătărie a fost depistată o butelie cu gaz propan-butan, de la care avea loc scurgerea de gaz din cauza robinetului defect.

Salvatorii au evacuat de urgenţă butelia, reuşind să prevină o situaţie de risc.

Cazul este cercetat de către organele de drept. Alte circumstanțe se stabilesc.


Pub