Procuratura Anticorupție a audiat cinci martori în dosarul privind construcția Arenei Chișinău

Procuratura Anticorupție a audiat cinci martori și a efectuat analize operaționale în privința a 7 persoane juridice și 18 persoane fizice în dosarul Arenei Chișinău.

Foto: chisinauarena.md

Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția Arenei polivalente de interes național în extravilanul com. Stăuceni din mun.Chișinău.

Urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii octombrie 2019 de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție, care a fost transmisă Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale în continuare.

În cadrul acestei cauze penale, membrii grupului de urmărire penală au întreprins următoarele: - audieri în calitate de martori - 5 persoane. - ridicări de documente și obiecte - 6. - examinate documente și obiecte - 5. - efectuate analize operaționale în privința a 7 persoane juridice și 18 persoane fizice. - demersuri, solicitări - 7.

Infracțiunea prevăzută de art. 191 alin.(5) din Codul Penal se pedepseşte se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani. Art.327 alin.(3) din Codul Penal privede o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Art.328 alin.(3) lit.lit.b), c) din Codul Penal privede o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


Pub