Noi detalii despre nava Delfi, naufragiată în apropiere de Odesa: Dreptul de navigație sub Pavilionul RM i-a fost retras încă în 2018

Agenția navală a Republicii Moldova vine cu detalii despre nava marfară Delfi, eșuată pe malul Mării Negre, în apropiere de Odesa, la 22 noiembrie, și care ar fi fost înregistrată sub pavilionul țării noastre.

Foto: Dumskaya.net

Potrivit Agenției, navei menționate i-a fost retras dreptul de navigație sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova din data de 27 Septembrie 2018.

Motivul a fost că starea tehnică a acesteia nu corespundea exigențelor Convențiilor internaționale din domeniul transport naval, la care Republica Moldova este parte.

La 27 septembrie anul trecut, nava a fost radiată forțat din Registrul de Stat al navelor RM, iar despre acest lucru a fost informat armatorul navei, societatea de clasificare și autoritățile portuare din regiunea de exploatare a acestei nave.

Agenția Navală conlucrează cu autoritățile ucrainene de specialitate, în vederea evacuării echipajului și asigurării siguranței navei menționate.

UNIMEDIA amintește că, o navă marfară, care ar fi fost înregistrată sub pavilionul Republicii Moldova, a eșuat la malul Mării Negre, în regiunea portului din Odesa, iar echipajul acesteia a refuzat evacuarea. A doua zi la amiază a luat sfârșit operațiunea de salvare a echipajului. Pe vasul maritim erau trei persoane, toți cetățeni ucraineni. Ulterior s-a depistat că nava prezintă un pericol ecologic, potrivit Serviciului vamal al Ucrainei. Asta deoarece din cisternele aflate la bord s-au revărsat cantități mari de petrol.


Pub