(video) Premieră: Noile faruri Digital Matrix LED – cele mai sofisticate produse vreodată de Audi

Acum câteva ore la Salonul Auto de la Los Angeles, care se mai desfăşoară şi în aceste zile, a debutat în premieră mondială al doilea electromobil de serie marca Audi – noul e-tron Sportback. Una din caracteristicile sale unice, care deocamdată îl deosebește de alte modele, îi sunt farurile opţionale Digital Matrix LED care îşi fac debutul pe o maşină a companiei din Ingolstadt!

Nici chiar originalul Audi e-tron din care a derivat nu a primit anterior o astfel de dotare, pentru el fiind disponibile doar unele de tip Matrix LED.

Foto: autoblog.md

Cu farurile Digital Matrix LED, disponibile ca un echipament de top, Audi prezintă o premieră mondială pe un vehicul care urmează a fi produs în serie. Putând fi descompusă rapid în pixeli, lumina lor poate ilumina drumul cu o rezoluție înaltă. Designul lor se bazează pe tehnologia numită prescurtat DMD (digital micromirror device) și este utilizată de asemenea în mai multe proiectoare video de pe piaţă.

În centrul atenţiei, în „inima” sa se află un cip mic care conține 1.000.000 de micro oglinzi, lungimea marginilor fiecărora măsurând doar câteva sutimi de milimetru! Află mai multe detalii interesante şi vezi posibilităţile lor în practică, pe AutoBlog.MD


Pub