Image-Description
EXCLUSIV la Secretele Puterii | Plahotniuc = Novak. A doua identitate a fostului lider al PDM
Politic 26 noiembrie 2019, 08:10 | 3508

Victor Novak ar fi cea de-a doua identitate pe care fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc ar fi obținut-o în Republica Moldova, profitând de influența pe care o avea asupra instituțiilor statului. Dezvăluirile au fost făcute la „Secretele Puterii” de moderatorul emisiunii, Alex Cozer, care susține că s-a documentat minuțios cu privire la acest subiect.

Invitatul emisiunii, fostul premier și noul lider al PDM Pavel Filip, neagă însă că ar fi știut ceva despre a doua identitate a lui Plahotniuc.

„Nu am auzit (de acest nume – n.red.). Nu îmi vorbește nimic. (...) Nu știu de ce le trebuia al doilea pașaport și dacă au o a doua identitate”, a declarat Filip, care a fost întrebat atât despre dubla identitate a fostului său șef de partid, cât și a altui fruntaș PDM, Serghei Iaralov.

Mai mult, Pavel Filip îi ia apărarea finului său de cununie, fostul director al Agenției Servicii Publice, Serghei Railean, afirmând că nici acesta n-ar fi cunoscut nimic despre multiplele identități ale lui Plahotniuc și Iaralov.

„Despre acest subiect am auzit odată cu Dvs. și din aceleași surse. Am discutat (cu Răilean – n.red) și l-am întrebat. El nu cunoaște pentru că pașapoartele diplomatice și cele simple nu le face Registru”, spune Pavel Filip.

Menționăm că datele Agenției Servicii Publice indică existența unui singur cetățean al Republicii Moldova cu numele Novak.

ASP - rezultate căutare Novak

Actele de identitate pe numele lui Victor Novak au fost eliberate în luna decembrie a anului 2018.

Emisiunea integral o puteți urmări aici:

Amintim că despre dubla identitate în Republica Moldova a lyui Vladimir Plahotniuc a vorbit pentru prima dată săptămâna trecută, tot la Jurnal TV, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, care spunea atunci că cel de-al doilea nume al fostului lider al PDM este asemănător celui al unui deputat socialist, cu o singură diferența – litera „k”.

Drept urmare, Procuratura Anticorupție a confirmat că la 29 octombrie a pornit o cauză penală pe faptul obținerii de către Vladimir Plahotniuc al celui de-al doilea pașaport al Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!