Image-Description
PD-istul Constantin Botnari, alias „Borsetka” lui Plahotniuc, va depune mandatul săptămâna aceasta
Politic 26 noiembrie 2019, 11:02 | 1975

Liderul PDM, Pavel Filip, anunță că deputatul Constantin Botnari, cunoscut ca una dintre persoanele din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, își va depune pe parcursul acestei săptămâni mandatul de parlamentar. Anunțul a fost făcut de Filip în emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Eu nu vreau să fiu judecătorul pentru fiecare om. Apropo, Constantin Botnari săptămâna aceasta își va depune mandatul. Eu am avut o discuție cu el”, a declarat Pavel Filip.

Întrebat de ce printre deputații PDM se mai regăsesc persoane vizate în Raportul Kroll, care se presupune că au participat la „furtul miliardului”, fostul premier a declarat că are o altă abordare.

„Abordarea mea va fi alta – eu vreau să schimb baza acestui partid. Cei care se vor regăsi pe această bază, se vor regăsi în continuare în PDM, cei care nu – vor pleca de la sine”, afirmă Pavel Filip.

El insistă că, în prezent, activitățile partidului nu ar fi influențate din exterior.

„Eu văd foarte bine cum derulează lucrurile în interiorul partidului și cum se iau deciziile. Nu se influențează din exterior deciziile. Mie nu mi se transmit mesaje, eu nu transmit mesaje. Nu știu, poate cineva și are în cap ceva, dar nu în așa măsură încât să poată influența lucrurile în PDM”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că, săptămâna trecută, Pavel Filip declara că i-ar fi cerut colegului său de partid Constantin Botnari să-și depună mandatul, pentru că nu se prezintă la ședințele Parlamentului, iar acesta i-a promis că „se va gândi”.

Constantin Botnari este cunoscut ca unul dintre apropiații fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, cercetat penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari și dat în căutare internațională de organele de anchetă de la Chișinău. Botnari, care potrivit unor investigații mass-media ar fi fost curierul lui Plahotniuc în numeroase cazuri de corupție, poartă porecla „Borsetka. Acesta nu a fost văzut la niciuna dintre ședințele Parlamentului, după alegerile din februarie 2019.

Opinia ta contează. Comentează!