Image-Description
Șeful Agenției antidoping din Rusia anticipează excluderea țării din competiții în următorii patru ani
Sport 26 noiembrie 2019, 15:41 | 1218

Conducătorul Agenţiei antidoping din Rusia (RUSADA), Iuri Ganus, se aşteaptă ca membrii executivului Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA) să urmeze recomandările comisiei independente a AMA şi să suspende Rusia pentru patru ani din viitoarele competiţii sportive.

"Este realitatea", a declarat Ganus pentru AFP.

"Pentru încă patru ani, vom plonja într-o nouă criză antidoping", a estimat şeful RUSADA.

O comisie independentă a AMA a recomandat luni o suspendare pe patru ani a Rusiei din viitoarele competiţii sportive internaţionale, pentru falsificarea datelor laboratorului antidoping de la Moscova, transmise anchetatorilor agenţiei cu sediul la Montreal.

Dacă aceste recomandări vor fi acceptate de către Comitetul Executiv al AMA/WADA, care se va reuni pe 9 decembrie, la Paris, Rusia nu va putea participa la viitoarele Jocuri Olimpice de vară şi de iarnă, din 2020 respectiv 2022, şi nici la Jocurile Olimpice ale Tineretului sau la cele Paralimpice, conform unui comunicat dat publicităţii de AMA.

"Avem multe probleme în domeniul sportului, însă cel mai dur şi cel mai tragic este faptul că sportivii noştri au devenit ostatici ai acţiunilor responsabililor sportivi" ruşi, a adăugat Iuri Ganus.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie