Militari francezi morți în Mali
Externe 26 noiembrie 2019, 15:56 | 1129

Cel puțin 13 militari francezi au murit în timpul unei operațiuni îndreptate împotriva jihadiștilor din Mali, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit. Detalii aflați în cele ce urmează.

FRANȚA Potrivit presei franceze, elicopterul s-a prăbușit după ce s-a ciocnit de un alt elicopter, în timpul unei misiuni împotriva jihadiștilor. Prin intermediul unui comunicat, președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat „tristețea profundă” pentru acest incident și le-a transmis condoleanțe familiilor soldaților. Aproximativ 4.500 de militari francezi se află în Mali, unde violențele dintre militanții al-Qaida și Stat Islamic s-au intensificat în ultimii ani.

ITALIA Un vas pe care se aflau peste 150 de migranţi din Libia și Etiopia, printre care şi copii, s-a răsturnat lângă insula Lampedusa. Mai multe echipaje ale Pazei de Coastă au intervenit, dar în ciuda eforturilor, cinci dintre pasagerii navei nu au mai putut fi salvați. Alți 20 au fost dați dispăruți. Autoritățile italiene au anunțat că din cauza valurilor care ating chiar şi doi metri, misiunea de căutare este foarte greoaie.

STATELE UNITE Raportul anchetei pentru destituirea președintelui american Donald Trump va fi prezentat în luna decembrie. Anunțul a fost făcut de congresmanul democrat Adam Schiff, după audierea a 12 martori şi peste 15 depoziţii, cu uşile închise. Potrivit lui Schiff, dovezile despre delictele comise de liderul de la Casa Albă sunt clare. Pe baza acestui raport, comisiile juridice din Congres vor decide capetele de acuzare ce ar putea fi luate în considerare împotriva lui Donald Trump. 

Opinia ta contează. Comentează!