Într-o cămăruță de 14 metri pătrați locuiesc trei adulți și șapte copii
Social 26 noiembrie 2019, 18:34 | 4614

Trăiau în pace și armonie, alături de copii, dar totul s-a schimbat într-o zi. După moartea soțului, Valentina Șendrea din satul Cărpineni, raionul Hâncești, s-a împotmolit în datorii. Ca să scape de povară, și-a luat copiii și a venit la Chișinău, în speranță că va găsi un loc de muncă mai bine plătit.

Femeia recunoaște că în viața de familie a înfruntat orice obstacol, pentru că știa una și bună: trebuie să crească zece copii, unul după altul. Locuia cu soțul într-o căsuță modestă în satul Cărpineni. Rămasă fără soț, Valentina a trebuit să împrumute bani.

Copiii mai mari și-au întemeiat propriile familii și au plecat. Alții au revenit acasă, la mama. Doar că acea casă a mamei este o cameră de 14 metri pătrați, închiriată cu 1.700 de lei lunar. Când nu are acești bani și întârzie să achite chiria, este avertizată că va fi scoasă în stradă. În cei 14 metri pătrați se înghesuie trei adulți și șapte minori. Chiar și așa, Valentina a găsit câte un locușor pentru fiecare.

Fiica Valentinei, Inga, a plecat la muncă în Italia împreună cu soțul ei. Acolo s-au despărțit, iar ea a revenit acasă cu cei trei micuți ai săi. Pentru că sunt încă mici, ea spune că nu își poate găsi un loc de muncă.

În aceeași situație este și sora Ingăi - Svetlana. Este divorțată, iar tatăl copiilor de trei și doi ani nu i-a ajutat niciodată cu nimic. El nu cunoaște nici măcar ziua de naștere a copiilor săi.

Cel mai mult, femeile își doresc să aibă ce pune pe masă de sărbători. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie