Brazii artificiali au apărut în vânzare
Social 26 noiembrie 2019, 21:01 | 3719

Pentru că, iată-iată, intrăm în sărbătorile de iarnă, am hotărât să vedem cum se fac unele obiecte indispensabile. Am mers la o fabrică de producere a... brazilor. Acolo munca era în toi, vine Crăciunul și Revelionul, iar cererea este mare. Colega noastră Eugenia Apostu a aflat tot procesul și, cel mai important, cât costă acești brazi.

Unii pomi sunt executați din silicon în așa fel încât să fie identici cu brazii naturali. Chiar dacă mai este timp până vin sărbătorile, unii cumpărători și-au luat brazi încă din luna octombrie.

Echipa noastră de filmare a mers în secția de producere a brazilor și a văzut cum i-a naștere simbolul sărbătorilor de iarnă - bradul. Firicel cu firicel, ram cu ram... Așa i-a naștere un brad artificial. După ce ramurile sunt gata, bradul este asamblat pe o carcasă, manual, de către muncitori. Zilnic se fac aproximativ 20 de brazi, iar ulterior sunt scoși la vânzare:

Din fabrică, brazii ajung pe rafturile magazinelor sau la piață. Totuși, o bună parte din cetățeni preferă brazii naturali, așa că an de an în preajma sărbătorilor de iarnă Agenția Moldsilva pune în vânzare zeci de mii de pomi. Cei de la Moldsilva încă nu au calculat câți brazi vor tăia în acest și nu au stabilit nici prețul de vânzare. Anul trecut, a fost vorba de 64 de mii de pomi, care s-au vândut cu cel puțin 25 de lei/metrul. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie