Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

26 Noi. 2019 / 12:10

Mai multe obiecte care ar avea valoare istorică şi culturală, depistate de vameşi

Peste 300 de monede cu diverse inscripţii şi valori nominale, din perioada sec. XVII-XXI, dar şi mai multe cărţi în limba franceză, datând din anul 1704, au fost reţinute de vameşi. Potrivit informaţiilor preliminare, oferite de Serviciul Vamal, bunurile au fost aduse din Franţa şi urmau să ajungă la beneficiarul final în Republica Moldova.

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Sculeni, pe sensul de intrare în ţară, atunci când, pentru control, s-a prezentat un conaţional în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autoturism de marca Volkswagen. Acţionând în baza analizei de risc, vameşii au dispus efectuarea controlului detaliat al mijlocului de transport, fiind, astfel, depistat lotul de obiecte nedeclarate.

Conform procedurii, bunurile au fost transmise pentru expertiză Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei. În cazul în care se va stabili că acestea reprezintă valori culturale, cazul va fi cercetat prin prisma săvârşirii infracţiunii de contrabandă, care se pedepseşte cu până la 8 ani de închisoare.

Comentarii