Moldova și România ar putea participa sub același drapel la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cine vine cu propunerea

Jocurile_Olimpice-465×215
Foto: Capital

Suporterii dinamoviști din Peluza Catalin Hildan au transmis un mesaj public către Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul National Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Aceștia cer ca țara noastră și România să participe la sub același drapel la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020. Apelul a fost făcut în ziua în care Ivan Patzaichin, cel mai titrat canotor român din toate timpurile, a împlinit 70 de ani.

„Astăzi, când maestrul împlinește 70 de ani, astăzi, când ne apropiem de sărbătorirea a 101 de la Marea Unire, suporterii lui Dinamo, alături de toți iubitorii sportului, doresc să-i ofere lui Ivan, sportului românesc și nației române, un cadou istoric: Apelul nostru către Comitetul Olimpic Român și către Comitetul National Olimpic și Sportiv din Republica Moldova pentru a face toate demersurile necesare pentru că cele doua delegații olimpice să participe împreună la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, pe 24 iulie 2020, sub un singur drapel. Este un apel pe care îl lansam către toate instituțiile de presă din Romania și din Moldova”, transmite sport.ro.

Suporterii susțin că acesta este cel mai mediatizat eveniment mondial și doresc să folosească ocazia pentru a transmite lumii întregi că frații de pe cele doua maluri ale Prutului vorbesc aceeași limba și se închină aceluiași Tricolor. „Doua delegații într-una singura, sub un singur drapel, Roșu, Galben și Albastru. Fiecare delegație își va lua acasă medaliile cucerite. Aceste trofee, și speram să fie cât mai multe, ar intra în palmaresul statului pe care sportivii îl reprezintă.”

În apelul său, suporterii fac trimitere la alte state despărțite din rațiuni politice care au participat împreună la JO sub același drapel. Cele doua Germanii sau cele doua Corei au reușit acest lucru.

„În 2020 numărul medaliilor vă conta mai puțin. Sportivii noștri se vor întoarce de acolo cu cel mai strălucitor trofeu: Declarația în fata lumii că suntem un singur neam. Malurile Prutului vor fi atunci mai apropiate că niciodată.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente