Redefinește modul în care creăm produse la meetup-ul Tech Women: „Design Thinking is addictive: better products, same resources”

tekwill

Majoritatea brandurilor de top din lume, cum ar fi Apple, Google, Samsung și General Electric, au adoptat rapid metodologia Design Thinking sau designului orientat pe utilizator. Aceeași abordare este predată la universitățile de top din lume, precum Stanford, Harvard și MIT. Cu toate acestea, deseori, la o primă auzire a denumirii, aceasta este ruptă din context sau înțeleasă incorect. Design Thinking nu este o metodologie exclusivă a designerilor, nu mai înseamnă doar o reprezentare vizuală sau doar modul în care funcționează un anumit produs sau serviciu.

Design Thinking pune în centrul mesei – utilizatorul, iar împreună cu acesta, echipa implicată în dezvoltarea produsului caută să înțeleagă cu ce probleme și ce experiențe pozitive are acesta în procesul de întrebuințare a produsului, lansează și contestă ipoteze și redefinește problemele, în încercarea de a identifica strategii și soluții alternative care s-ar putea să nu fie evidente instantaneu cu nivelul nostru inițial de înțelegere. Este un mod de a gândi și de a lucra, precum și o colecție de metode gata pentru a fi aplicate.

Dacă ai participat vreodată în procesul de dezvoltare a unui produs, s-ar putea să te fi confruntat cu cel puțin una din cele mai des întâlnite trei erori:

# presupunerea eronată că produsul tău rezolvă o problemă a utilizatorului;
# încercarea de a realiza un produs pe placul tuturor, mai puțin a celor care de fapt îl vor folosi;
# confundarea unei idei bune cu un produs bun.

Exact aici Design thinking vine să te ajute să fii stăpân pe situație și să eviți să cazi în capcanele ce ar putea să nu te conducă spre rezultatul dorit.

Ești invitat la următorul meetup organizat de Tech Women dedicat metodologiei Design Thinking, la 28 noiembrie, ora 19.00, cu Mariana Gurghiș, Tech Women Ambassador și Michelle Iliev, Project Development Manager, ProDidactica.

Prezentarea va avea loc în limba română. Pentru mai multe informații vizitați pagina evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente