Rezultatele investigării cauzei penale privind „Arena Chișinău”. Ce pedeapsă riscă persoanele care vor fi găsite vinovate

6f1b442f4d276f68ad50871fb01279fb-920×435

Procuratura Anticorupție a publicat rezultatele investigării cauzei penale privind „Arena Chișinău”. Urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii octombrie 2019.

Urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii octombrie 2019 de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție, care a fost transmisă Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale în continuare.

În cadrul acestei cauze penale, membrii grupului de urmărire penală au întreprins următoarele:
# audieri în calitate de martori – cinci persoane;
# ridicări de documente și obiecte – șase;
# examinate documente și obiecte – cinci;
# efectuate analize operaționale în privința a șapte persoane juridice și 18 persoane fizice;
# demersuri, solicitări – șapte.

Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală în baza art. 26, 191 alin. (5), 327 alin. (3) și 328 alin. (3) lit. b), c) din Codul penal, pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția arenei polivalente de interes național în extravilanul din comuna Stăuceni, municipiul Chișinău.

Infracțiunea prevăzută de art. 191 alin. (5) din Codul Penal se pedepsește cu închisoare de la opt la 15 ani.
Art. 327 alin. (3) din Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la trei la șapte ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.
Art. 328 alin. (3) lit. b), c) din Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la șase la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente