/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cutremur devastator, cu magnitudinea de 6.4 grade, în Albania. Cel puțin 6 morți și sute de răniți

missing
26 noiembrie 2019, ora 11:42

Un cutremur devastator cu magnitudinea de 6.4 grade s-a produs astăzi în Albania. Mai multe clădiri s-au prăbușit în Tirana și orașele vecine. Bilanțul provizoriu arată că cel puțin șase oameni au murit, iar alți 300 au fost răniți. 

Seismul a fost înregistrat în jurul orei 04:00 dimineața, la o adâncime de 10 kilometri şi a avut epicentrul în Marea Adriatică la circa 30 de kilometri de capitala Tirana. S-a simţit pe o rază de mai multe sute de kilometri în zona Balcanilor.

Acesta a fost urmat de o replică de 5.3 grade. Unele dintre victime au încercat să se salveze. Un bărbat a sărit de la etaj, iar o femeie a murit dar a reușit să își salveze nepotul pe care l-a acoperit cu propriul corp.

Alți oameni au reușit să iasă în grabă din case cu copiii în brațe, iar mai multe cartiere au fost afectate de pană de curent.

Potrivit președintelui albanez Ilir Meta, situația este dramatică în orașul Thumane, care se află cel mai aproape de epicentru.

”Se depun eforturi pentru a scoate oamenii din ruine”, a spus președintele care a sugerat Guvernului să ceară ajutor internațional.

Țările vecine, Uniunea Europeană și SUA au oferit deja sprijin Albaniei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram