image
Sursa foto: EPA

S-au încheiat alegerile locale din Hong Kong; Participare record la vot

Secţiile de votare pentru alegerea consiliilor districtuale din Hong Kong s-au închis duminică după o participare record, informează Agerpres. Peste 2,7 milioane de oameni au votat până la ora locală 20:30 (12:30 GMT), adică aproximativ două treimi din alegătorii înregistraţi.

Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în districtele cel mai puternic afectate de luni întregi de demonstraţii anti-guvernamentale. Rezultate oficiale nu vor fi anunţate până luni. Votul este larg văzut ca un referendum pentru mişcarea de protest în masă din Hong Kong.

Semi-autonomie până în 2047

Protestele au fost declanşate în iunie de nemulţumirea populaţiei faţă de adoptarea unui cadru legislativ ce ar fi permis extrădarea rezidenţilor în China continentală, dar au devenit, ulterior, o mişcare de masă împotriva guvernării locale, a celei de la Beijing, dar şi a violenţei poliţiei. Sute de mii de oameni au participat la proteste, mulţi motivaţi de teama creşterii influenţei din partea Beijingului, în pofida promisiunilor de semi-autonomie până în 2047.

Noutăţile partenerilor

comentarii: