image
Sursa foto: dse.md

VIDEO: Bărbatul care a urcat sâmbătă pe un pilon de înaltă tensiune a paralizat orașul și a cauzat pierderi de 50.000 de lei

Regia Transport Electric a ratat venituri în sumă totală de 50 de mii de lei sâmbătă, din cauza bărbatului care a urcat pe un pilon de înaltă tensiune. Orașul a fost practic paralizat - 126 de troleibuze au rămas blocate în trafic, iar 20 de mii de chișinăuienii din sectoarele Buiucani și Râșcani au rămas fără curent electric.

„În urma incidentului, a fost sistat curentul la 8 substații de tracțiune. Astfel, 126 de troleibuze au staționat aproximativ o oră. Serviciul Rețele Electrice din cadrul Regiei Transport Electric a făcut posibilă reconectarea acestor substații, dar substația de tracțiune din strada Ceucari sect. Râșcani nu a fost reconectată, din motive de siguranță, ca să nu încarce rețeaua de contact”, a anunțat şeful RTEC, Dorin Ciornîi, după ședința de astăzi a serviciilor Primăriei.

Potrivit lui Ciornîi, în comparație cu ziua de sâmbătă a săptămânii precedente, Regia Transport Electric a ratat venituri în sumă de 50.000 de lei, din cauza incidentului.

Circulația transportului a fost restabilită integral abia la ora 21.15.

Amintim că, sâmbătă, un bărbat de 33 de ani a urcat pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă și amenința că se va arunca în gol. Pentru a evita electrocutarea persoanelor implicate în operațiunea de salvare a bărbatului buclucaș, pilonul de înaltă tensiune a fost deconectat de la energia electrică.

Individul a putut fi convins să coboare abia după mai bine de 8 ore, de un vecin care a fost de acord să participe la operațiune. În total, la operațiunea de salvare a bărbatului au participat 50 de persoane și 7 autospeciale de intervenție, potrivit reprezentanților IGSU.

Noutăţile partenerilor

comentarii: