(video) 126 de troleibuze blocate în trafic și 50.000 de lei pierderi, în urma incidentului cu bărbatul care a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune

În urma incindentului cu bărbatul care a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, perturbând traficul transportului public și livrarea curentului electric în patru sectoare din capitală, 126 de troleibuze au fost blocate în trafic, iar Regia Transport Electric a ratat venituri în sumă de circa 50.000 de lei.

Foto: IGSU

„În urma incidentului a fost sistat curentul la 8 substații de tracțiune. Astfel, 126 de troleibuze au staționat aproximativ o oră. Serviciul Rețele Electrice din cadrul Regiei Transport Electric în mod de urgență a făcut posibilă reconectarea acestor substații, dar substația de tracțiune din strada Ceucari sect. Rîșcani nu a fost reconectată, din motive de siguranță, ca să nu încarce rețeaua de contact”, a anunțat şefului RTEC, Dorin Ciornîi, după ședința de astăzi a serviciilor Primăriei.

Potrivit lui Ciornâi, în comparație cu ziua de sâmbătă a săptămânii trecute, Regia Transport Electric a ratat venituri în sumă de 50.000 de lei, din cauza incidentului.

Totodată, circulația transportului a fost restabilită integral abia la ora 21.15.

UNIMEDIA amintește că sâmbătă, un bărbat în vârstă de 33 de ani a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din motive neclare și a provocat o pană de curent, ce a blocat circulația troleibuzelor din zona centrală a Chișinăului și a afectat consumatorii de energie electrică din mai multe sectoare. După ce acesta a amenințat că se aruncă în gol, zeci de salvatori au depus eforturi pentru a-l readuce la sol, timp de 8 ore. În cele din urmă, un vecin al său l-a convins să coboare, la ora 20:20, cu ajutorul scării de pompieri. Bărbatul a coborât în stare conștientă, apoi a fost preluat de o echipă de medici și transportat la spital.

În urma incidentului, 20.000 de consumatori din mai multe blocuri din sectorul Râșcani și Buiucani au rămas fără energie electrică.


Pub