Ce este automation testing și ce oportunități de carieră ai? Partea II

În anul 1999, NASA a pierdut contactul cu Mars Climate Orbiter, o navă spațială sofisticată, menită să orbiteze planeta Marte și să transmită oamenilor de știință date relevante. Echipamentul s-a pierdut în spațiu, iar misiunea de 655 de milioane de dolari a eșuat, din cauza unei erori de programare: una din echipele implicate în proiect folosea un software, care calcula distanțele în unități imperiale, precum incii și picioarele, în timp ce altă echipă se raporta la măsuri metrice: metru, kilometru. După această greșeală, aparent elementară, s-a determinat că e mai simplu să previi problemele decât să le rezolvi, astfel meseria de tester a devenit tot mai populară.

Foto: Endava

Ai avut deja prima tangență cu lumea testing-ului în partea I, iar acum îți propunem să descoperi o altă parte componentă a testării - Automation Testing-ul și sarcinile unui Automation Tester.

Profesia de tester este una foarte dinamică și interactivă. Datorită importanței majore a acestei etape în elaborarea unui software, testerul are ocazia să se implice de la bun început în dezvoltarea unui sistem informatic, interacționând direct atât cu clientul, cât și cu programatorii și dezvoltatorii sistemului. Astfel, acesta ajunge să pătrundă în esența cerințelor clienților, dar și în detaliile tehnice din faza dezvoltării.

Dacă te gândești să-ți schimbi domeniul de activitate și să începi o carieră interesantă în IT, atunci testarea ar putea fi exact ceea de ce ai nevoie. Vei fi parte a unei echipe profesioniste complexe, de la care vei putea învăța atât programare și dezvoltare a softurilor, cât și analiză și evaluare a riscurilor și avantajelor unui proiect.

Fie că ești din domeniul economic sau juridic sau pur și simplu vrei să faci față unei noi provocări, încearcă-ți puterile în testare și pune-ți în aplicare gândirea critică și simțul analitic.

Ce este Automation Testing și prin ce se deosebește de Manual Testing?

Olga, Specialist Senior în Testare / Sursa:Endava

De cealaltă parte, testarea automatizată nu poate contribui la verificarea unor scenarii ieșite din tipare care ar provoca erori. Acestea pot fi, însă, observate de testerul manual.

Principalele sarcini și responsabilități ale automation tester-ului sunt de a analiza, în primul rând, cât de funcțional este sistemul și de a clarifica aspectele ambigue din cerințele către sistem. Cele două echipe de testing - automatizat și manual, colaborează strâns între ele, astfel că în urma scenariilor de la primii, echipa pe automatizare trebuie să le transforme în algoritme de testare automatizată.

Întrebat care sunt cerințele pentru un tester pe automatizare, Oleg, test consultant la Endava ne explică:

Oleg, test consultant / Sursa:Endava

Abilitățile principale ale unui tester, fie că este manual sau pe automatizare sunt gândirea critică, simțul analitic și capacitatea de a elabora diferite scenarii și a prevedea diverse situații, în care trebuie analizat comportamentul software-ului.

Cristina, Test Consultant / Sursa:Endava

Urmărește oportunitățile de carieră la Endava și vino să faci parte din echipa de testare a companiei.

Iar dacă nu ai experiență, vino la Internship și vei învăța meserie de la mentorii companiei. Programul urmează a fi lansat în curând. Urmărește pagina de Facebook Endava pentru mai multe detalii.


// console.log('no ads situation')