Alege să fii responsabil! Clienţii Kaufland, care reciclează ambalajele, primesc bonuri de discount la cumpărături

Grija față de mediu este unul din angajamentele de bază pe care este construită strategia Kaufland la nivel internațional. Odată cu deschiderea celor două magazine la Chișinău, în parcările magazinelor Kaufland au fost instalate, în premieră pentru Republica Moldova, automate de reciclat ambalaje.

Foto: Kaufland

Prin intermediul acestui program, Kaufland Moldova contribuie la demersurile de reducere a poluării și încurajează clienții săi să adopte o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător.

Programul este inițiat şi derulat 100% de către Kaufland şi aduce în utilitatea publică, tehnologia de ultimă generație în materie de protejare a mediului înconjurător. Noi toți trebuie să ne asumăm un angajament pentru lumea în care trăim și pentru generațiile viitoare. Implicare face diferența și doar împreună putem crea o lume mai bună pentru fiecare”, a menționat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova.

Reciclare / Sursa:Kaufland

Aparatele de reciclat sunt self-service și acceptă trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă şi doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru). Containerele sunt complet tehnologizate cu o capacitate de procesare a ambalajelor de până la 60 de recipiente pe minut.

Ba mai mult, Kaufland își răsplătește clienții care aleg să fie responsabili. La fiecare 5 produse reciclate, indiferent de tipul de ambalaj - aparatul eliberează un voucher de reducere pentru produsele din promoțiile anunțate de magazin.

Reciclare / Sursa:Kaufland

Ambalajele, fie de aluminiu, sticlă sau plastic, pot fi introduse aleatoriu în container, iar aparatul va identifica singur tipul de ambalaj și îl va sorta și direcționa spre coșul corespunzător fiecărui tip de material. Aparatele sunt dotate cu senzori de măsurare a gradului de umplere, senzori de mișcare, camere de supraveghere și linie de sortare. După ce se introduc cele 5 recipiente, aparatul eliberează automat voucherul.

În prezent, automatele de reciclare sunt instalate în parcările magazinelor Kaufland din Chișinău, în sectorul Botanica, pe strada Decebal 99/2 și în sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân 25/1.

Ce trebuie să știi atunci când te apropii la aparat cu recipientele:

●Recipientele introduse trebuie să fie cât mai curate și nedeteriorate, în caz contrar nu sunt acceptate de aparat;

●Recipientele trebuie să fie golite de conținut;

●Aparatul eliberează un voucher de reducere numai pentru 5 recipiente depuse;

●Poți depune orice combinație din cele trei tipuri de materiale acceptate – PET, sticlă sau aluminiu.

Reciclare / Sursa:Kaufland

Containerele corespund celor mai riguroase standarde de mediu și calitate, având certificările: ISO 9001:2008 privind Sistemul de Management al Calității, SR EN ISO 14001:2005 privind Sistemul de Management de Mediu, OHSAS 18001:2008 privind Sistemul de Management al Sănătății și Securității Operaționale, SR EN 1090-2+A1:2012 privind Controlul Producției în Fabrică.

Precizăm că, pe 26 septembrie, Kaufland a deschis ușile primelor sale două magazine în Chișinău, în sectorul Botanica, pe strada Decebal 99/2 și în sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân 25/1. Magazinele sunt construite în linie cu cele mai moderne standarde de design și beneficiază de o amenajare aparte, astfel încât clientul să aibă parte de o experiență plăcută la cumpărături. Kaufland intenționează să construiască 20 de magazine în Republica Moldova.

Grupul Schwarz, care prin diviziile comerciale Kaufland și Lidl se numără printre cele mai mari societăți comerciale internaționale, prin acțiunile sale, își asumă responsabilitatea față de mediu. În contextul REset Plastic, am elaborat o strategie internațională integrată, care cuprinde cinci domenii de acțiune: reducerea cantității de plastic din ambalaje, regândirea designului acestora, reciclarea și eliminarea completă a plasticului, precum și inovare și educare în acest domeniu. Astfel, viziunea „Mai puțin plastic – circuite închise” devine realitate.

La Kaufland Moldova să reciclezi e mai ușor decât crezi!

Despre Kaufland

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine și peste 132.000 de angajați în 8 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și sănătate, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.md.


// console.log('no ads situation')