(presa) Viorica Dăncilă ar urma să demisioneze de la șefia PSD

Viorica Dăncilă ar urma să demisioneze de la șefia PSD, decizie care ar putea fi anunțată la ședința Comitetului Executiv al PSD programată pentru marți, scrie hotnews.ro.

Foto: Europa FM

Potrivit surselor HotNews.ro, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu ar fi discutat zilele trecute cu Dăncilă despre o retragere onorabilă din fruntea partidului și chiar i-ar fi promis acesteia susținere pentru un post de parlamentar de Buzău. În schimb, Viorica Dăncilă ar fi urmat să se retragă de la șefia PSD și să-l propună președinte interimar pe Marcel Ciolacu.

De precizat că dacă Dăncilă nu demisionează este nevoie de votul a două treimi dintre membrii Comitetului Executiv pentru a o demite. În plus, potrivit statutului, președintele executiv al partidului (în acest caz Eugen Teodorovici) va fi cel care va prelua conducerea, asta în cazul în care Dăncilă nu numește ea o conducere interimară.

După anunțarea exit poll-urilor, Viorica Dăncilă a anunțat public, într-o intervenție la Antena 3 că nu își dă demisia din funcția de președinte și că va fi nevoie de un congres extraordinar ca să fie înlocuită din funcție.


Pub