Image-Description
Grupare de contrabandiști, printre care și moldoveni, a prejudiciat Franța cu 2.700.000 euro (VIDEO)
Social 25 noiembrie 2019, 13:39 | 1512

Un grup criminal specializat în contrabandă cu țigări și spălare de bani, care activa în Franța, Moldova și România și care a prejudiciat bugetul Franței cu 2.700.000 euro a fost destructurat în urma unei operațiuni internaționale, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, operațiunea a fost declanșată în baza unei cereri de Comisie rogatorie internațională din partea autorităților franceze și a fost implementată de ofițerii Direcției de combatere a crimei organizate din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, ai Direcției generală urmărire penală, cu suportul Centrului de analiză a informațiilor și polițiștilor BPDS „Fulger”.

„Cauza penală are la bază bănuiala rezonabilă că pe ruta Ucraina-România-Moldova, a fost constituit un grup infracțional organizat, din cetățeni români, moldoveni și armeni, care au acționat în mod coordonat, atunci când au cumpărat din Moldova și Ucraina cantități importante de țigarete care proveneau din contrabandă. Următorul pas a fost depozitarea lor în județul Suceava, pentru ca în final să fie transportate și vândute în Franța. Aceștia transportau câte 500 blocuri la două zile, în mașini mici, a câte 200 blocuri”, se arată în comunicat.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul unui bărbat și a unei femei, cu vârsta de 45 și 60 de ani, au fost depistate un pistol cu țeavă ghintuită, telefoane, cartele SIM, mostre și alte materiale probatorii care demonstrează implicarea grupului.

Rezultatele vor fi expediate autorităților din Franța.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie