Image-Description
126 de troleibuze, blocate în trafic și pagube de 50.000 de lei pentru RTEC, provocate de bărbatul care a urcat pe un pilon de înaltă tensiune
Social 25 noiembrie 2019, 13:48 | 1361

Suma pagubelor înregistrate de Regia Transport Electric din Chișinău în urma incidentului provocat sâmbătă de un bărbat care a urcat pe un pilon de înaltă tensiune din sectorul Râșcani se cifrează la aproximativ 50.000 de lei.

Astfel, în timp ce pompierii și salvatorii au depus eforturi pentru a-l coborî pe bărbatul de 33 de ani de la înălțimea de 33 de metri, în trafic au staționat 126 de troleibuze.

„În urma incidentului a fost sistat curentul la 8 substații de tracțiune. Astfel, 126 de troleibuze au staționat aproximativ o oră. Serviciul Rețele Electrice din cadrul Regiei Transport Electric în mod de urgență a făcut posibilă reconectarea acestor substații, dar substația de tracțiune din strada Ceucari sect. Rîșcani nu a fost reconectată, din motive de siguranță, ca să nu încarce rețeaua de contact”, a anunțat şefului RTEC, Dorin Ciornîi, după ședința de astăzi a serviciilor Primăriei.

Potrivit lui Ciornîi, în comparație cu ziua de sâmbătă a săptămânii precedente, Regia Transport Electric a ratat venituri în sumă de 50.000 de lei, din cauza incidentului.

Circulația transportului a fost restabilită integral abia la ora 21.15.

Amintim că, sâmbătă, un bărbat de 33 de ani s-a urcat pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă și amenința că se va arunca în gol.

Pentru a evita electrocutarea persoanelor implicate în operațiunea de salvare a bărbatului buclucaș, pilonul de înaltă tensiune a fost deconectat de la energia electrică.

Individul a putut fi convins să coboare abia după mai bine de opt ore, de un vecin care a fost de acord să participe la operațiune. Persoana a fost coborâtă prin intermediul autoscării de tip BRONTO, care a fost desfășurată la fața locului. În total la operațiunea de salvare a bărbatului au participat 50 de persoane și 7 autospeciale de intervenție, potrivit reprezentanților IGSU.

În total, au fost afectați aproximativ 20 de mii de consumatori de energie, din sectoarele Sculeni și Poșta Vechea, a informat Gas Natural Fenosa.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie