Șoferul camionului își recunoaște vina
Externe 25 noiembrie 2019, 20:15 | 1362

Soferul camionului frigorific din Marea Britanie, in care luna trecuta au fost descoperite cadavrele a 39 de cetateni vietnamezi, a recunoscut ca facea parte dintr-o retea de imigratie ilegala. Amanunte aflati din urmatorul grupaj de stiri.

MAREA BRITANIE Nord-irlandezul Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, a compărut în fața Tribunalului Penal din Londra prin intermediul unei videoconferinţe din închisoarea de maximă securitate în care se află. În timpul audierii, el a recunoscut că a conspirat pentru a ajuta la activităţi ilegale de imigraţie în perioada mai 2008 - octombrie 2019, iar pentru serviciile sale a primit sume considerabile. Robinson, care conducea camionul în care au fost descoperite cadavrele a 31 de bărbaţi şi a 8 femei, este acuzat de 39 de omucideri și riscă detenție pe viață.

BELGIA Câțiva români sunt suspectați de poliția belgiană că au furat unul dintre simbolurile orașului Bruges. Este vorba despre un grup de statuete din bronz, amplasate lângă o fântână din piața centrală a localității. Furtul a fost comis în luna iunie a anului trecut, când lucrarea cu o greutate de cinci tone a fost mutată pentru scurt timp într-o zonă mai puțin circulată. De atunci, oamenii legii îi caută pe făptași, iar acum au găsit probe care îi incriminează pe cetățenii români. De altfel, ei au fost reținuți între timp în Bruxelles, pentru furturi similare. Statuetele sunt însă de negăsit, iar autoritățile belgiene au informații că acestea au fost transportate în Olanda, unde au fost topite.

GERMANIA Bijuterii evaluate la peste un miliard de euro au fost furate din seiful unui muzeu din orașul german Dresda, care are cele mai mari colecții de obiecte valoroase din Europa. Potrivit Euronews, hoții au dat lovitura la primele ore ale dimineții și au intrat în clădire pe o fereastră, după ce au întrerupt alimentarea cu energie electrică. Făptașii, care sunt acum căutați de poliție, au furat obiecte ce i-au aparținut lui August al II-lea cel Puternic, fost rege al Poloniei şi prinţ-ales al Saxoniei în secolul al 18-lea. 

Opinia ta contează. Comentează!