01:39:51 29.03.2024
Stiri

Lider politic: „Blocul ACUM descoperă cu surprindere că PSRM și Igor Dodon sunt răi și fac jocurile Moscovei în R. Moldova. Datorită EXCUSIV blocului ACUM, R. Moldova a fost reocupată într-o manieră hibridă de Rusia”

Politică 25.11.2019 10:05 Vizualizări3317 Autor: Ziarul National
Lider politic: „Blocul ACUM descoperă cu surprindere că PSRM și Igor Dodon sunt răi și fac jocurile Moscovei în R. Moldova. Datorită EXCUSIV blocului ACUM, R. Moldova a fost reocupată într-o manieră hibridă de Rusia”


După demiterea Guvernului Sandu de către socialiști și democrați, reprezentanții Blocului ACUM au devenit vocali și critici la adresa foștilor parteneri de coaliție - președintele Igor Dodon și PSRM, lucru taxat de președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, în opinia căruia anume ACUM a contribuit la „reocuparea” R. Moldova de către Rusia și că „dezoligarhizarea” a însemnat ajutor pentru „o altă parte a binomului să preia în mod mafiot sistemul coordonat de Plahotniuc”.

Lui Șalaru i se pare cinic faptul că, după „lupte seculare” ce au durat cinci luni, blocul ACUM descoperă „cu surprindere” că PSRM și Igor Dodon sunt răi și fac jocurile Moscovei în Republica Moldova.

„Mai mult, toate avertismentele adresate din zona unionistă asupra agendei duble a lui Igor Dodon, inclusiv în ceea ce privește federalizarea s-au lovit nu doar de un zid, ci și de declarații care îl apărau pe prezidentul roșu. Brusc, după demiterea Guvernului, Nicu Popescu, fostul ministru de Externe, descoperă pericolul federalizării pe care l-a negat în toate cele cinci luni. La fel de brusc și Andrei Năstase descoperă cu mirare că înregistrările cu Dodon și Plahotniuc sunt reale, iar președintele socialist este pasibil de inculpare pentru trădare. Această „descoperire” vine după ce au ignorat și ironizat solicitarea PUN de anchetare a lui Dodon, după cum au ignorat și chiar atacat inițiativa lui Octavian Țîcu de creare a unei comisii parlamentare de anchetare a lui Dodon. Lunile de guvernare ACUM au vulnerabilizat Republica Moldova cum nicio altă guvernare nu a făcut-o până acum. Practic, datorită EXCUSIV blocului ACUM, Republica Moldova a fost reocupată într-o manieră hibridă de Rusia care, politic, prin prostia și țâfnele blocului ACUM a ajuns din nou pe Prut”, pubctează Anatol Șalaru.

Liderul PUN se arată convins că nu a existat nicio „dezoligarhizare” promisă de ACUM, care a sprijinit, de fapt, „o altă parte a binomului să preia în mod mafiot sistemul coordonat de Plahotniuc”.

„Nu a existat niciun început de reformă, pentru că totul a fost sabotat de Dodon. Laudele liderilor ACUM despre cum au reușit să deblocheze finanțările externe dovedesc aceeași lipsă de viziune și înțelegere a propriilor acte. Din punctul meu de vedere, așa-numita deblocare a finanțării externe este o mită geopolitică, menită să ascundă o afacere geopolitică pusă la cale de Berlin și Moscova”, scrie Șalaru pe Facebook.

Politicianul îi atrage atenția Maiei Sandu să-și țină în frâu rusofilii și exponenții „națiunii civice moldovenești” din ACUM, pentru că, dacă vor continua atacurile la adresa unioniștilorm va pierde alegerile prezidențiale la fel cum au pierdut Primăria Chișinău.

„Unioniștii nu mai sunt dispuși să tolereze mârlăniile și atacurile debitate de un Popșoi și alții ca dânsul. Ați avut suficient timp să dovediți ce puteți și ați produs doar prostie, ipocrizie și aruncarea Republicii Moldova din nou în brațele Moscovei”, a încheiat Șalaru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md