03:36:40 20.04.2024
Stiri

„Trădări” pe bandă rulantă în raioane: Reprezentanții PPDA votează diferit de cei ai PAS și înscăunează democrați sau socialiști la președinția raioanelor

Politică 25.11.2019 11:19 Vizualizări4011 Autor: Ziarul National
„Trădări” pe bandă rulantă în raioane: Reprezentanții PPDA votează diferit de cei ai PAS și înscăunează democrați sau socialiști la președinția raioanelor


UPDATE // Și raionul Drochia are, de astăzi, un nou președinte, pe socialistul Alexei Vasilean.

Acesta a votat de consilierii raionali PSRM, PDM, Partidul „ȘOR”, dar și patru din cei șapte reprezentanți ai blocului ACUM - trei de la PPDA și unul de la PAS (Sergiu Cațer, Svetlana Conea, Iurie Ostavciuc și Mihail Dobândă).

*********************
Consilierii raionali ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) nu acționează în toate cazurile uniți, în cadrul Blocului „ACUM”, atunci când aleg președinții de raioane.

În funcție de situație, unii fac coaliții cu socialiștii, cu democrații și chiar cu cei de la Partidul „Șor”, în detrimentul colegilor de bloc.

După ce, săptămâna trecută, liderul Organizației Teritoriale Strășeni a PPDA, Pavel Tamaciuc, a fost ales președinte de raion de către patru colegi de-ai săi, dar și de către consilierii socialiști, democrați și cei ai Partidului „Șor”, iar vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a anunțat că aceștia ar putea rămâne fără sprijin politic, la Dubăsari a fost înscăunat socialistul Grigore Filipov, votat inclusiv de patru consilieri ai fracțiunii Blocului „ACUM”.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, anunță astăzi „o nouă trădare” a colegilor de bloc.

„Platforma DA trădează din nou. De data asta, doi consilieri raionali PPDA din Căușeni, Nicolae Ermurache și Rodica Popa, au refuzat să voteze candidatul PAS la funcția de președinte al raionului Căușeni. În schimb, au votat candidatul PD-ului… Da, apropo, trădătorul Nicolae Ermurache s-a ales cu funcția de vicepreședinte al raionului Căușeni”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, afirmă, cu referire la acest caz, că cei doi consilieri de la Platforma DA au fost „corupți și amenințați” în Căușeni.

„Azi ei au refuzat semnarea unui acord de coaliție între ACUM, PLDM și PCRM, convenit public ieri-seara, și au votat pentru președinte PD. Dureros pentru noi că unii oameni din echipa noastră nu rezistă. Mi-am asumat acest păcat. Miercuri acești doi consilieri vor fi excluși din partid. De la alegătorii noștrii public cer scuze. Nimic nu poate justifica trădarea!”, a spus Slusari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md