(FOTO/VIDEO) Margarita Răducan: “Partidul Nostru va fi o voce puternică a femeilor din administrația publică locală și nu numai”

by D M
Distribuiti mai departe...

“Partidul Nostru va fi o voce puternică a femeilor din administrația publică locală și nu numai”, a declarat Margarita Răducan, membru al PPPN, la conferința națională cu tema ”Femeile în politică. Putere – Pasiune – Progres!”. 

Evenimentul, menit să consemneze progresele femeilor în viața politică din Moldova, a întrunit reprezentanți, bărbați și femei deopotrivă, din domeniul politic, administrația publică centrală, locală și societatea civilă. 

Pentru a evidenția importanța pe care o are egalitatea de gen în cadrul PPPN, Răducan s-a referit la numărul mare de femei, care au candidat la aceste locale din partea Partidului Nostru, dar și la doamnele care au reușit să obțină mandate de primari și consilieri. 

“Am participat la alegerile locale în calitate de candidate în număr de 40 de femei. În 18 raioane am fost vizibile. În două orașe mari avem primărițe. Este vorba de orașele Glodeni și  Drochia. Stela Onuțu și Nina Cereteu se află la al doilea mandat. Un detaliu important e că în ambele mandate, Nina Cereteu a fost însărcinată, ea reușind să treacă peste stigmatizarea gravidelor în societatea noastră.”

Margarita a ținut să sinorizeze și numele doamnelor care conduc sate și comune, delegate tot de Partidul Nostru.

“Avem cinci primărițe în sate. Este vorba de comuna Tătărăuca Veche din raionul Soroca, condusă de Guțu Ludmila, comuna Cneazevca din raionul Leova, condusă de Constantinova Tatiana, comuna Călugăr din raionul Fălești, condusă de Valentina Șalamai, comuna Burlăceni din Cahul, condusă de Carpenco Lidia și satul Lopățica din Cahul, condusă de Topală Tatiana.”

În același timp, Răducan a spus că Partidul Nostru continuă să-și completeze rândurile cu reprezentante ale sexului frumos, care în curând vor deveni parte a unei organizații, ce se înființează în interiorul formațiunii.

“Eu sunt de o lună în PPPN și imediat am insistat să formăm o organizație de femei pentru că așa sunt eu mai activă, sunt de 20 de ani în jurnalism. Am luptat pentru drepturile femeilor mereu și le-am sonorizat în emisiunile mele, talk-show-uri politice, iar acum vreau să o fac pe această cale. Deja de o lună ne aflăm în proces de constituire a organizației de femei în cadrul PPPN. Vreau să spun că vremurile bune nu se așteaptă, ci se construiesc acum, iar o femeie știe cum să facă acest lucru. Mai mult, femeile trebuie să aibă o responsabilitate față de Moldova așa cum are față de propriul copil, în egală măsură cu bărbații”, a punctat Margarita Răducan. 

La finalul evenimentului, participanții au semnat o Rezoluție cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri care să asigure  participarea și reprezentarea echitabilă a femeilor rome și femeilor cu dizabilități în viața politică și în procesele decizionale la nivel local și național. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...