‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCea mai importantă distincție INFOINVENT acordată lui Nicolae Eremia, profesorul UASM

Cea mai importantă distincție INFOINVENT acordată lui Nicolae Eremia, profesorul UASM

‹ adv ›
‹ adv ›

Circa 450 de lucrări au fost expuse la standuri pentru a fi apreciate de Comisia de experți și Juriul Internațional în cadrul Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT”. Cea mai importantă distincție care se acordă în cadrul E.I.S. “INFOINVENT” este Premiul Guvernului Republicii Moldova „Inventator remarcabil”.

În cadrul acestei ediții, marele premiu a fost acordat inventatorului Nicolae Eremia, pentru invenții din domeniul medicinei veterinare, Universitatea Agrară de Stat din Moldova. Acesta a primit premiul datorită unui ciclu de invenții în apicultură, și anume:

  • Stimularea rezistenței la albine în perioada de iarnă;
  • Creșterea efectivului de albine;
  • Majorarea productivității familiilor de albine de la culesul principal la salcâmul alb;

„La noi în țară sunt înregistrate cazuri când, în perioada de iernare, 30-40% din familia de albine moare. Pentru a reduce aceste pierderi trebuie întărită imunitatea. Am elaborat mai multe procedee de stimulare a rezistenței la iernare. Primăvara, când acestea ies din perioada rece a anului, ponta mătcii se mărește, cresc mai mulți indivizi, familia se dezvoltă bine și se majorează productivitatea familiei de albine. Aceste procedee, deja sunt în proces de implementare în producere de către apicultorii autohtoni”, ne-a explicat Nicolae Eremia.

Amintim că, Nicolae Eremia este unul dintre experții noștri principali în apicultură în cadrul Proiectului AgroEco. Iată unele din articolele la care acesta a oferit răspunsuri:

Totodată, în cadrul expoziției au mai fost acordate premii pentru cei mai activi inventatori și instituții inovative. Astfel, medalia de aur a OMPI pentru Inventatori a fost acordată lui Valeriu Cerempei, dr. habilitat, conferențiar universitar, inventator în domeniul tehnicii agricole. Trofeul OMPI în domeniul proprietăţii intelectuale pentru întreprinderi a fost acordat Universităţii de Stat din Moldova.

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii