Cum răspunde Andrei Năstase întrebat dacă va candida la prezidențiale

Andrei Năstase a declarat că este prematur să se gândească dacă va candida sau nu la alegerile prezidențiale din 2020 și a spus că în 2016, Platforma DA „a făcut un gest fără precedent în Republica Moldova, a susţinut un candidat comun la prezidenţiale, pe doamna Maia Sandu”. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Adevărul.

Foto: UNIMEDIA

„E prematur în momentul de faţă. Eu reprezint un partid, Platforma DA, care în 2016 a făcut un gest fără precedent în Republica Moldova, a susţinut un candidat comun la prezidenţiale, pe doamna Maia Sandu. În momentul de faţă preocupările mele personale sunt pentru construcţia de partid, pentru consolidarea structurilor teritoriale ale platformei DA, pentru consolidarea parteneriatelor noastre interne şi externe, pentru atragerea oamenilor de calitate, de experţi, de profesionişti, oameni care ar putea să facă faţă de unii singuri unei guvernări. Mai e mult până la prezidenţiale. Din păcate, anumiţi actori politici din Republica Moldova au început deja campania prezidenţială cu aceleaşi mijloace de propagandă, de fake news, de atac la persoană, de calomniere, denigrare, sunt puse în acţiune”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA spune că eventualitatea unui candidat comun din partea Blocului ACUM, „depinde de conjuncturi, depinde de cum se va descurca acest guvern pretins tehnocrat, în realitate un guvern de buzunar al lui Igor Dodon. Şi-a pus vreo şase consilieri în funcţii de ministru, iar premierul e chiar unul dintre sfetnicii săi, fost ministru în guvernul Plahotniuc. Deci lucrurile sunt mai mult decât evidente că există această alianţă Plahotniuc-Dodon, iar aceasta s-a făcut în interesul strict al lui Dodon. Îşi doreşte un al doilea mandat pentru preşedinţie. În ce ne priveşte pe noi, repet, e nevoie de unitate a forţelor pro-europene şi pro-democratice”.

Întrebat de relația cu Maia Sandu, Andrei Năstase a răspuns: „Avem o relaţie corectă. Zic corectă din punct de vedere personal. Bineînţeles, loc de mai bună comunicare a existat, există şi sunt sigur că va exista şi de acum încolo, pentru că mai buna comunicare ne poate garanta şi succesul”.


Pub