image
Sursa foto: travelriskmap.com

Cele mai periculoase ţări pentru călătorii în 2020: Care e nivelul de risc pentru Republica Moldova

Afganistan, Republica Centrafricană, Somalia şi Siria sunt cele mai periculoase locuri pentru călătorii în 2020, potrivit unei hărţi a riscurilor, aflată la a 11-a ediţie, întocmită de compania de asigurări International SOS.

În ceea ce privește Republica Moldova, aceasta reprezintă un rist scăzut pentru turiști.

Harta este realizată pe baza potenţialelor riscuri cu care se pot confrunta turiştii, precum boli infecţioase şi violenţe politice. Harta e în cinci culori, care reprezintă nivelul de siguranţă, de la „insignifiant” la „extrem”.

De cealaltă parte, cele mai sigure ţări pentru călătorii sunt concentrate în emisfera nordică. Este vorba despre Danemarca, Finlanda, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Luxemburg, Elveţia şi Slovenia.

Marea Britanie, SUA, Canada, Australia şi mare parte din Europa sunt listate ca fiind cu risc scăzut. Mare parte din Africa este considerată cu risc ridicat.

Unele ţări au punctaje mixte, de exemplu, unele zone din Columbia şi Mexic sunt considerate a fi de risc mediu, altele, de risc înalt.

Un purtător de cuvânt al International SOS a declarat pentru CNN că această hartă este realizată pe baza evaluărilor furnizate de clienţi. Harta poate fi consultată AICI.

Noutăţile partenerilor

comentarii: