(video) Un bărbat beat a provocat o pană de curent, paralizând traficul troleibuzelor și curentul în 4 sectoare ale capitalei

Un bărbat în stare de ebrietate a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din motive neclare și a provocat o pană de curent ce a blocat circulația troleibuzelor din zona centrală a Chișinăului și a afectat consumatorii de energie electrică din mai multe sectoare.

Foto: Radio Sputnik Moldova

Potrivit unui comunicat de presă al companiei Gas Natural Fenosa, pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 110 kV, a fost depistată o persoană „cu devieri psihice şi în stare de ebrietate”, care a urcat cu intenții neclare, supunându-se unui real pericol de elecrocutare.

Pentru evitatea riscurilor în acest sens, de asemenea, pentru a asigura intervenția salvatorilor în condiții de securitate, linia respectivă a fost deconectată. La fața locului s-au deplasat echipe operative ale Red Union Fenosa, salvatori și polițiști, care au desfășurat în comun operațiunea de salvare.

În consecință, au rămas temporar fără tensiune consumatori din sectoarele Sculeni și Poșta veche şi parțial sectoarele Râşcani şi Centru.

În același timp, au fost afectate opt stații de tracțiune a întreprinderii. „Regia Transport Electric Chișinău" (RTEC), fiind sistată circulația transportului public în zona centrală a capitalei.

Primăria municipiului Chișinău a informat că și circulația troleibuzelor în zona centrală a capitalei a fost reluată după circa o oră de la deconectarea energiei electrice la rețeaua de contact.


Pub