(update) Bărbatul care a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din sectorul Rîșcani, convins să coboare după 8 ore de eforturi

(update 20:55) Operațiunea de salvare a tânărului, care amenința astăzi că se aruncă în gol, de pe un stâlp de înaltă tensiune din sectorul Râșcani, a luat sfârșit.

Foto: IGSU

(update 20:55) Pe parcusul a opt ore, timp în care zeci de salvatori și pompieri au făcut eforturi de a aduce tânărul de 33 de ani la sol, mai multe persoane apropiate acestuia s-au implicat, în încercarea de a-l convinge să renunțe la intenția de a se arunca în gol, de pe stâlpul de înaltă tensiune.

Într-un final, acest lucru i-a reușit unui vecin al tânărului, care l-a convins să coboare, la ora 20:20, cu ajutorul scării de pompieri. Bărbatul a coborât în stare conștientă, apoi a fost preluat de o echipă de medici și transportat la spital.

Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Liliana Pușcașu, care a notat faptul că serviciile de urgență au fost solicitate la ora 11:20.

Pompieri / Sursa:IGSU

De cealaltă parte, Gas Natural Fenosa informează că până la ora 20:00 au mai fost reconectați încă 4000 de consumatori, iar în prezent operatorul de distribuție restabilește schema inițială de livrare a energiei electrice pentru a realimenta cât mai curând pe toți consumatorii afectați de intervenția neautorizată a unei persoane, care a urcat pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 110 kV.

Operațiunea de salvare / Sursa:GasNatural Fenosa

(18:20) Bărbatul, care a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, perturbând traficul transportului public și livrarea curentului electric în patru sectoare din capitală, amenință că se aruncă în gol. Zeci de salvatori fac eforturi pentru a-l readuce la sol.

26 de salvatori și pompieri cu șase unități de tehnică sunt alertați pe strada Montana nr.30 din sectorul Râșcani, municipiul Chișinău, din cauza unui bărbat în vârstă de 33 de ani, care a urcat pe un pilon de înaltă tensiune și amenință că se va arunca în gol, informează ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Liliana Pușcașu.

Salvatori / Sursa:IGSU

La fața locului au intervenit echipe din cadrul IGSU, dar și polițiști pentru a coborî persoana de la înălțimea de 35 de metri.

După mai multe ore de discuții cu bărbatul, care a urcat pe pilon, acesta a rămas la înălțime, refuzând orice asistență. Angajații IGSU au desfășurat și o pernă cu aer pentru a securiza zona.

Pilonul de înaltă tensiune a fost deconectat de la energia electrică, pentru a evita electrocutarea tuturor persoanelor implicate.

În urma situației create mai multe blocuri din sectorul Râșcani și Buiucani au rămas temporar fără energie electrică

Între timp, Gas Natural Fenosa a informat că din totalul celor 20 000 de consumatori deconectați în urma intervenției neautorizate în rețelele electrice a unei persoane, a fost reluată livrarea energiei pentru 11 mii de consumatori.

Se depun eforturi în continuare pentru reluarea livrării prin scheme alternative pentru consumatorii ce rămân deconectați și aducerea la sol în condiții de siguranță a persoanei ce a provocat incidentul.


Pub