09:20:33 28.03.2024
Stiri

Un bărbat cu devieri psihice a lăsat peste 20 de mii de locuitori ai Chișinăului FĂRĂ energie electrică: A urcat pe un stâlp de înaltă tensiune și nu vrea să coboare

Social 23.11.2019 19:43 Vizualizări3111 Autor: Ziarul National
Un bărbat cu devieri psihice a lăsat peste 20 de mii de locuitori ai Chișinăului FĂRĂ energie electrică: A urcat pe un stâlp de înaltă tensiune și nu vrea să coboare


UPDATE // După mai bine de opt ore de discuții cu bărbatul urcat pe stâlp, inclusiv cu rudele și psihologii, acesta s-a lăsat convins și a fost coborât cu ajutorul unei autoscări în seara zilei de sâmbătă.

************************

Un bărbat în vârstă de 33 de ani s-a urcat astăzi, la amiază, pe un pilon de înaltă tensiune de 110 kV de pe strada Montana din sectorul Râșcani al Chișinăului și amenință că se va arunca în gol de la o înălțime de 35 de metri.

Zeci de salvatori și polițiști au mers la fața locului și, pentru ca să-i salveze viața, întrucât există pericol de electrocutare, a fost deconectată energia electrică în zonă, lăsând fără curent peste 20 de mii de consumatori din Sculeni, Poșta Veche şi parțial din sectoarele Râşcani şi Centru.

Totodată, pompierii au plasat o pernă cu aer la sol, pentru a evita o eventuală tragedie. Bărbatul stă în vârful pilonului de mai bine de opt ore.

Pana de curent a oprit și troleibuzele pe străzi, creând ambuteiaje. Circulația troleibuzelor pe str. Mihai Viteazul, str. Petricani, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și str. Pușkin a fost reluată abia în jurul orei 15.30.

Către ora 18.00, încă 9 mii de oameni nu aveau energie electrică.

Responsabilii de la „Gas Natural Fenosa” susțin că cea care a provocat această situație este o persoană cu devieri psihice care se află în stare de ebrietate.

Operațiunea de salvare a bărbatului mai este în desfășurare și la această oră.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md