(video) Premieră mondială: Noul Lexus UX 300e – primul electromobil de serie al mărcii nipone

S-a crezut că primul electromobil Lexus va fi o maşină absolut nouă, însă nu a fost să fie. Lexus a prezentat în cadrul Auto Guangzhou 2019, a 17-a ediţie a Salonului Auto Internaţional din oraşul chinez cu aceeaşi denumire, care se desfăşoară concomitent cu cel din Los Angeles, noul UX 300e, făcut pe baza unui crossover nou în gamă, care deja a intrat pe piaţă de curând şi este disponibil la comandă şi în ţara noastră.

Care este deci deosebirea dintre un Lexus UX cu motorizare pe benzină sau hibridă de cea electrică, în afară de sufixul “e” în denumire? Noua platformă GA-C pe care este construit crossoverul a fost din start pregătită pentru a fi electrificată, iar acum a fost rafinată și consolidată serios pentru instalarea unei baterii.

Setul de acumulatori litiu-ion cu o capacitate de 54.3 kWh s-a instalat sub podeaua habitaclului, în timp ce unitățile de control și invertoarele sunt ambalate sub capotă. Tot pe puntea din faţă, noul Lexus UX 300e are motor electric ce dezvoltă 204 CP și 300 Nm de cuplu.

Inginerii Lexus i-au pregătit tocmai patru nivele de recuperare a energiei, care pot fi comutate convenabil prin padelele din spatele volanului. Pentru că a fost prezentat în China, autonomia declarată este de 400 de km, măsurată în ciclu vechi NEDC, însă cel realist WLTP ar trebui să fie în jur de 250-300 de km. În afară de caracteristicile dinamice ale maşinii, s-a mai menţionat că are la bord un încărcător de 6.6 kW, însă poate fi încărcat rapid şi de la un terminal DC de 50 kW.

În ceea ce privește designul maşinii, noul Lexus electric nu a primit nicio distincție față de versiunile pe benzină sau hibride, poate doar în afară de logouri, insigne şi desinul aerodinamic al jantelor. Și în cabină, originalul este doar levierul cutiei de viteze și temele grafice folosite pentru panoul de bord.

Primul Lexus electric se anunţă că va intra oficial pe piețele Europei și Chinei în 2020, iar în Japonia mașinile vor începe să fie vândute din 2021. Prețul de start încă nu a fost încă anunțat deocamdată.

Vezi şi: (video) TOKYO 2019: Premieră mondială – Noul Lexus LF-30 Electrified Concept

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/