Un moldovean a fost condamnat la închisoare după al treilea caz de urcare la volan în stare de ebrietate

Un bărbat originar din nordul ţării, care a mai fost condamnat anterior de două ori pentru conducerea în stare de ebrietate, a fost condamnat şi pentru a treia oară recent de către Judecătoria Edineț, sediul Briceni, însă de această dată la închisoare.

Pentru ce? Pentru că a fost prins beat la volan pentru a treia oară, informează Procuratura Generală.

FOTO: poolalcock.co.uk

Inculpatul, în vârstă de 31 de ani din raionul Briceni, a fost condamnat anterior de două ori pentru conducerea în stare de ebrietate, la distanță de aproximativ un an și jumătate, în diferite localități, a doua oară fiind doar amendat cu 16.000 de lei și lipsit pentru o perioadă de dreptul de a conduce. A treia oară a fost prins chiar în perioada în care nu avea dreptul de a conduce autovehicule.

Conducătorul auto a fost condamnat la cinci luni de închisoare în penitenciar de tip deschis și a fost lipsit, repetat, de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 2 ani.

Decizia este cu drept de atac. Procurorii spun că vor ataca decizia la Curtea de Apel Bălți și vor cere o pedeapsă mai aspră – ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, unde condamnaţii sunt deţinuţi cu pază şi sub supraveghere permanentă – dat fiind că a comis încălcarea cu intenție și în mod repetat.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise