marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
Acasă Știri VIDEO. Eveniment Agrobiznes: Tinerii care își leagă viitorul de agricultură, au un potențial major în viitorul apropiat

VIDEO. Eveniment Agrobiznes: Tinerii care își leagă viitorul de agricultură, au un potențial major în viitorul apropiat

2
VIDEO. Eveniment Agrobiznes: Tinerii care își leagă viitorul de agricultură, au un potențial major în viitorul apropiat

Ne-am propus să creăm o comunitate de tineri dornici de a face schimbări majore în agricultură, iar primul pas credem că a fost făcut cu dreptul.

Primul eveniment Agrobiznes a reușit să adune aproape 90 de participanți: studenți de la instituțiile cu profil agrar, reprezentanți ai unor dintre cele mai de succes companii din sector, instituții ce oferă suport în lansarea și dezvoltarea afacerilor și Tineri – care au devenit exemple de succes în agricultură datorită perseverenței.

„Schimbările care au avut loc în ultimii ani în sectorul agrar, au demonstrat că încă nu putem face față pe deplin acestora. Totuși, noi credem într-un viitor frumos al agriculturii, în posibilitatea de a lansa afaceri de succes la noi în țară și în faptul că tinerii informați corect au șanse mult mai mari să obțină succes. Uneori, aceștia au nevoie doar de încurajare, alteori de instruiri și lecții prezentate altfel decât cele de la colegii sau universitate. Suntem siguri că, dacă fiecare din sector se va implica la timpul oportun și va fi alături de tineri în momentul în care aceștia au, poate că cel mai mult, nevoie de sfaturile și suportul lor, vom reuși. Nu uităm de tehnologii și trenduri și ne propunem să le prezentăm tinerilor cât mai simplu posibil, în cadrul evenimentelor ce urmează”, a relatat Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes.

10 speakeri au acceptat provocarea de a vorbi în fața tinerilor despre realitatea din sector, despre provocări și, cel mai important, despre cum au reușit să aibă realizări – fără ocolișuri, deoarece, credem că, anume tinerii sunt cei ce vor aduce un nou suflu agriculturii.

„Persoanele tinere care participă la astfel de evenimente, au un potențial major în viitorul apropiat. Primii ani în orice afacere sunt cei mai complicați, dar în continuare totul se desfășoară mai ușor. La moment, o parte integră a agriculturii a devenit domeniul IT, deoarece poate furniza date exacte, generează soluții tehnice ce pot fi aplicate în agricultură. Pentru mine, acum 5 ani în urmă când am optat pentru agricultură, aceasta a fost soluția. Am reușit să majorăm de 4 ori suprafețele, am reușit să identificăm cele mai rentabile culturi și să dezvoltăm o agricultură performantă. Continuăm să perseverăm în continuare pentru a atinge obiectivele propuse”, a spus Eugen Adam.

Dacă dorești să afli despre ce au vorbit și ceilalți speakeri ai evenimentului, îți recomandăm să vizionezi reportajul video de mai sus.