Raionul Ungheni are președinte, unul socialist, dar și trei vicepreședinți

Raionul Ungheni are președinte. Este vorba de socialistul Ghenadi MITRIUC. Acesta a fost ales cu 21 de voturi din 35. Zece consilieri au fost împortivă și trei s-au abținut, scrie expresul.md.

Foto: psrm.md

”Vreau să spun mulțumesc pentru înceredere. Sunt sigur că împreună, stimați colegi, vom face față și multe lucruri frumoase pentru raionul Ungheni”, a declarat imediat după, Ghenadi Mitriuc.

Eștafeta a fost preluată de la Alexandru Ciuvaga (PLDM), care a devenit președinte la 9 iulie 2019, după ce președinta de atunci – democrata Ludmila Guzun, și-a depus mandatul în favoarea celui de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

După ce a fost ales, noul președinte Ghenadi Mitriuc a propus trei candidaturi pentru funcția de vicepreședinți, care au fost votate.

Este vorba de Tatiana Lazăr (PDM), specialist tineret la Direcția Educație Ungheni, care a fost votată de 21 consilieri; Vasile Lupu (PSRM), jurist la Agenția Teritorială Vest a Companiei de Asigurări în Medicină și Mihai Diaconu, directorul unei întreprinderi agricole din Mănoilești, ambii fiind votați de către 22 consilieri.

PSRM / Sursa:www.expresul.md

Mitriuc Ghenadi (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova) are 51 de ani. În perioada 2007-2011, dânsul a fost viceprimar de Ungheni, reprezentând PLDM, iar între 2003-2007 și 2011-2014 – consilier orășenesc. În 2014-2018, a fost deputat în Parlament din partea PSRM. La alegerile parlamentare din anul curent, a candidat în Circumscripția uninominală Ungheni, dar nu a reușit să obțină victoria.


Pub