Dosarul interceptărilor II. Gheorghe Cavacaliuc spune că sunt niște acuzații false: „Au ajuns în Parlament intoxicând opinia publică”

Fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, neaga acuzațiile aduse de către Chiril Moțpan în cadrul unei conferințe de presă. Declarațiile au fost făcute într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: IGP

„La acuzațiile false lansate a nu știu câta oară la adresa mea, din partea acelorași actori politici iresponsabili, care au ajuns în Parlament intoxicând opinia publică și manipulând societatea cu tot felul de falsuri și minciuni, vin cu următoarea precizare: Resping categoric acuzațiile aduse la adresa mea și calific aceste acțiuni, drept răzbunare și denigrarea tendențioasă, pentru că, săptămâna precedentă în cadrul unei emisiuni, am făcut mai multe dezvăluiri anexând probe, despre cum conducerea partidului și unii colegi de partid desemnați în funcții cheie în stat din care face parte Chiril Motpan, au mințit și au manipulat societatea cu falsuri. Pe parcursul carierei mele profesionale, totdeauna m-am condus de lege, iar față de reprezentanții Mass-media am avut cea mai corectă, transparentă și prietenoasă atitudine, lucru pe care colegii jurnaliști nu o sa-mi permită să mint”, a scris acesta.

UNIMEDIA amintește că președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a prezentat o listă cu mai multe persoane, care ar fi fost interceptată. Potrivit lui, aceste interceptări au fost făcute la indicația fostului regim.

Ulterior, pe Facebook a apărut o poză, care ar demonstra că în raportul lui Chiril Moțpan au fost folosite imagini din toamna lui 2019, deși interceptările ar fi fost făcute în perioada guvernării PD.


Pub