PA a deschis o cauză penală privind dubla identitate a Republicii Moldova pe care ar deține-o Vlad Plahotniuc

Procuratura Anticorupție a deschis, la sfârșitul lunii octombrie, o cauză penală pe baza presupusei duble identități ai Republicii Moldova pe care ar deține-o fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc.

Foto: UNIMEDIA

Cauza penală a fost pornită în baza infracțiunii de abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale.

Potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Procuratura Anticorupție întreprinde măsurile necesare de urmărire penală, în vederea elucidării multiaspectuale a circumstanțelor.

UNIMEDIA amintește că, potrivit peședintelui Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov ar deține dublă identitate în Republica Moldova.

Documentele ar fi fost eliberate atunci când în funcția de director al Agenției Servicii Publice (ASP) era Serghei Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului lider PDM, Pavel Filip.


Pub