Acuzat că ar avea dublă identitate
Social 22 noiembrie 2019, 21:30 | 1123

Fostul sef al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, care este dat in urmarire internationala, ar avea dubla identitate in Republica Moldova. El ar fi obtinut documente cu infatisarea sa, dar cu alte nume, prenume, data a nasterii si resedinta pe vremea cand in functia de director al Agentiei Servicii Publice era Serghei Railean, care ar fi finul de cununie al actualului presedinte al PD, Pavel Filip. Declaratia a fost facuta de catre seful Comisiei parlamentare securitate nationala, aparare si ordine publica, Chiril Motpan. Procuratura a anuntat ca a fost deschisa o cauza penala.

Deputatul Blocului ACUM Chiril Moțpan spune că a obținut informațiile despre identitățile lui Plahotniuc în urma unei solicitări făcute la Agenția Servicii Publice.

Solicitat să ofere informații suplimentare despre a doua identitate a lui Vladimir Plahotniuc, Chiril Moțpan a declarat că nu poate divulga mai multe date, deoarece acestea au fost oferite sub protecția Legii Secretului de Stat. Totuși...

În cadrul celei mai recente ediții a emisiunii „Cabinetul din umbră” de la postul nostru de televiziune, Chiril Moțpan a spus că noul nume de familie al lui Plahotniuc seamănă cu cel al unui activist socialist, doar că se termină cu litera „k” [capa]. Deputatul Blocului ACUM a mai afirmat că și membrul PD Serghei Iaralov ar avea două identități moldovenești. Totodată, Moţpan a declarat că Plahotniuc a plecat din țară în iunie, deoarece ar fi devenit ținta unui grup paramilitar din Rusia.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat pentru Jurnal TV că în privinţa dublei identităţi pe care ar avea-o Vladimir Plahotniuc a fost deschisă o cauză penală.

Am încercat să obținem un comentariu și de la Agenția Servicii Publice, dar la numărul de telefon al serviciului de presă nu ne-a răspuns nimeni. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie