(video) Premieră mondială: Noul Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC – cel mai luxos SUV al mărcii

Premieră mondială cu o zi înainte de Auto Guangzhou 2019, a 17-a ediţie a Salonului Auto Internaţional din oraşul chinez cu aceeaşi denumire, care se va desfăşura concomitent cu cel din Los Angeles. Compania Mercedes-Benz a prezentat primul SUV cu acte în regulă al brandului Mercedes-Maybach – noul Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC.

Prezentarea a avut loc în aceeaşi locaţie unde în 2014 a debutat primul produs Mercedes-Maybach – S-Class – iar între timp a apărut atât o limuzină, o variaţie semi-decapotabilă a lui G-Class, cât şi o decapotabilă.

Când a fost lansat pe piaţă în 2015 şi până în prezent, sedanul Mercedes-Maybach S-Class s-a vândut în peste 45.000 de exemplare, iar în 2018 unul din şapte S-Class-uri a fost ales în versiune Maybach.

Vezi şi: (video) Test Drive: Mercedes-Maybach S560 4MATIC facelift – limuzina de peste 210.000 euro

Iată o listă de elemente care l-ar putea impresiona pe un potenţial proprietar:

  • Primul SUV Mercedes-Benz cu stea pe capotă!
  • Grila de radiator impunătoare cu lame verticale cromate, specifică modelelor Mercedes-Maybach şi jantele de 22 (aluminiu) sau 23 de inci (aluminiu forjat polişat) confecţionate exclusiv pentru acest model (roţi cu un diametru de 825 mm!), pe lângă numeroase elemente cromate pe caroserie şi evident logoul Maybach. Farurile MULTIBEAM LED şi proiectoarele în uşi pentru afişarea de logouri pe pământ vin standard.
  • Pragurile maşinii sunt din aluminiu anodizat cu inserţii din cauciuc cu proprietăţi anti alunecare (2.06 metri x 21 cm, suport greutate maximă – 200 kg, se retractează automat de la 15 km/h), care îşi fac apariţia sau se retractează electric când pasagerii se apropie de maşină sau una dintre uşi se deschide (timp de o secundă), iar în paralel coboară şi garda la sol pentru un acces confortabil (cu 25 mm).
  • Pentru caroserie sunt disponibile opt combinaţii bi-ton.
  • Scaunele tapiţate cu piele Nappa, care pot fi cu climatizare, încălzire şi masaj (absolut toate), precum şi un acoperiş panoramic cu trapă glisantă, vin standard. La alegere bancheta din spate poate fi ocupată de două scaune individuale despărţite de un tunel central sau de o banchetă cu trei locuri, deşi în ambele cazuri sunt prevăzute comenzi pentru reglare electrică. În zonă există şi un mic frigider pentru păstrarea sticlelor cu spumant, dar şi cu nişte cupe de argint, precum şi măsuţe, toate opţionale.
  • Există un sistem activ de parfumare şi unul de izolare fonică, iar în plus, după scaune spate este prevăzut un capac care închide complet spaţiul de deasupra portbagajului.
  • Un sistem separat de climatizare este disponibil standard pentru pasagerii din spate (Executive Climate System (ECS)) și dispune de deflectoare suplimentare, dar şi boostere de încălzire, cu ajutorul cărora controlul temperaturii este chiar mai rapid.
  • Printre modurile de rulare există unul numit Maybach pentru un control dedicat al suspensie şi trenului de rulare pentru ca pasagerii de pe locurile din spate să simtă un ultimate confort.
  • Pe tunelul central dintre scaunele spate există integrată standard o tabletă detaşabilă cu sistemul de operare MBUX, precum şi alte două prinse de spătarele scaunelor faţă!
  • La alegere se oferă şi foarte multe instrumente pentru conectivitate şi business: prize, porturi USB, tablete, Bluetooth, încărcător wireless şi alte accesorii.
  • Comparabil cu un S-Class, şoferul va sta în această maşină cu 25 de cm mai sus, iar pasagerii din spate cu 28 de cm. Spaţiul pentru picioare în spate, dacă scaunele din faţă sunt poziţionate maxim înainte, ajunge la 1.34 metri! Comparativ cu poziția celui de-al doilea rând de scaune într-un Mercedes-Benz GLS obişnuit, scaunele aici sunt deplasate fiecare cu 30 mm spre interior și cu 120 mm înapoi. Chiar şi aşa, portbagajul măsoară 525 de litri.
  • THERMOTRONIC-ul standard este conceput, de asemenea, pentru a nu perturba liniștea în Mercedes-Maybach GLS. În consecință, motorul ventilatorului de după grila de radiator se sprijină pe rulmenți din cauciuc, astfel încât vibrațiile să nu fie transferate în carcasă care ar putea duce la pătrunderea de zgomot în habitaclu. O acoperire pe conductele de aer amortizează în plus zgomotele fluxului de aer. Apoi, aerul este condus către deflectoarele de la interior după filtrare și controlul temeinic în conformitate cu vremea de afară și dorințele ocupanților.
  • În sistemul audio standard Burmester® high-end 3D surround este integrat un intercom. Acesta este alcătuit din 27 de difuzoare şi 24 de canale de amplificare separate, producând în total 1.590 W!
  • Suspensia maşinii este standard una pneumatică AIRMATIC cu sistem de amortizare adaptivă Adaptive Damping System Plus (ADS+). Opţional e disponibilă una E-ACTIVE BODY CONTROL cu mecanisme hidraulice, singurul sistem de pe piață în care forțele arcurilor şi amortizoarelor pot fi controlate individual la fiecare roată! Aceasta înseamnă că nu numai îndeplineşte funcţiile unor bare anti-ruliu, ci și contracarează înclinările și „ghemuirea”. Împreună cu funcțiile ROAD SURFACE SCAN și CURVE, fac din E-ACTIVE BODY CONTROL cea mai inteligentă suspensie din lume a unui SUV.
  • Cutia de viteze este una automată 9G-TRONIC, iar pentru motor este prevăzută o funcţie de deconectare a patru din opt cilindri. Tracţiunea este una integrală permanentă!
  • Aproape toate sistemele de siguranţă şi asistenţă din portofoliul Mercedes-Benz sunt disponibile la bord standard.

Noul Mercedes-Maybach GLS va fi produs exclusiv la uzina americană din Tuscaloosa, Alabama, de către o echipă dedicată de oameni şi va fi disponibil pe piaţă la nivel internaţional din a doua jumătate a anului 2020. Preţul de start este necunoscut deocamdată.

Caracteristici principale:

ModelGLS 600 4MATIC
Număr cilindri/aranjament8/V
Volum3.982 cm³
Putere558 CP între 6.000-6.500 rpm + 22 CP temporar de la EQ Boost
Cuplu maxim730 Nm între 2.500-5.000 rpm + 250 Nm temporar de la EQ Boost
Consum mixt (cifre provizorii)12.0-11.7 l/100 km
Emisii mixte de CO2 (cifre provizorii)273-266 g/km
Acceleraţie 0-100 km/h4.9 secunde
Viteză maximă250 km/h
Lungime/lăţime/înălţime5.205/2.030/1.838 mm
Ampatament3.135 mm
Lăţime ecartament, faţă/spate1.699/1.723 mm
Rază de întoarcere12.52 metri

Evenimentul de prezentare în reluare:

Toate detaliile despre model:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/