Emanoil Ploșniță, reales președinte al Uniunii Avocaților

Anticoruptie.md
22/11/2019
Emanoil Ploșniță. Captură: privesc.eu

Emanoil Ploșniță a fost reales președinte al Uniunii Avocaților vineri, în cadrul Congresului Avocaților din R. Moldova. Acesta a fost votat de 156 de delegați.

Pentru funcția de președinte al Uniunii au mai concurat Dorin Popescu, Angela Istrate, Vitalie Țaulean și Victor Panțîru.

Amintim că recent, apărătorul Victor Panțâru a publicat pe pagina sa de Facebook informația potrivit căreia, Emanoil Ploșniță, ar fi eliberat primăvara trecută două legitimații de avocat - stagiar unor persoane din afara sistemului. Unul dintre beneficiarii legitimațiilor pretins false este polițist în sectorul Buiucani al Capitalei, iar celălalt a fost admis ca stagiar în avocatură, abia în octombrie 2019. Panțâru a scris că a fost informat despre situația respectivă de către colegii din România. Ploșniță le-ar fi eliberat celor doi legitimații pentru ca aceștia să poată fi incluși în echipa de fotbal a UAM, care a avut câteva meciuri amicale cu colegii de breaslă din România.

Unul dintre cele mai răsunătoare dosare în care a participat Emanoil Ploşniţă este cel al fostului judecător al Curţii de Apel Chișinău Gheorghe Creţu, condamnat ulterior la doi ani cu suspendare pentru omor din imprudenţă la vânătoarea din Pădurea Domnească.

Anticoruptie.md
22/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii