‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova și Cehia își propun să dezvolte cooperarea pentru a ajuta producătorii sectorului zootehnic

Moldova și Cehia își propun să dezvolte cooperarea pentru a ajuta producătorii sectorului zootehnic

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Ion Perju s-a întâlnit cu membrii delegației Comitetului pentru agricultură din Parlamentul Republicii Cehe, pentru a discuta despre oportunitățile de dezvoltare a cooperării cu Cehia în domeniul agriculturii, în particular în sectorul zootehnic, precum și în domeniul agro-alimentar, în special diversificarea gamei de produse exportate pe ambele piețe.

Ion Perju a menționat că Republica Cehă a acordat suport și susținere în crearea și implementarea Registrului Vitivinicol al Republicii Moldova, consolidarea capacităților şi competențelor AIPA în vederea administrării măsurilor de sprijin în domeniul dezvoltării rurale conform normelor și standardelor UE, precum și pentru suportul instituțional în sectorul agriculturii ecologice din Republica Moldova.

Oficialul ceh a apreciat vinăriile vizitate și a concluzionat că vinurile din Republica Moldova sunt de o calitate foarte înaltă. De asemenea, membrii delegației au vorbit despre ferma de creștere a animalelor pe care au vizitat-o și discuțiile purtate cu producătorul din țara noastră.

”..am văzut o fermă nouă de creștere a animalelor din Zăbriceni. Din discuțiile cu proprietarul am înțeles că statul oferă puține subvenții pentru dezvoltarea sectorului zootehnic, în acest sens, avem câteva lecții de succes pe care am putea să vi le oferim în procesul de integrare europeană a țării voastre, pentru că deținem o experiență de 15 ani ca și membru al Uniunii Europene și la început am făcut aceeași greșeală, de a nu susține suficient sectorul zootehnic”, a subliniat  Jaroslav Faltynek.

Părțile și-au reconfirmat interesul pentru  consolidarea cooperării bilaterale în vederea susținerii sectorului agricol și agro-alimentar din Republica Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›