Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

11 Noi. 2019 / 17:50

Circa 400 de viitori antreprenori beneficiază de instruire

Circa 400 de tineri au fost acceptaţi în cadrul Programului naţional „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”, lansat în februarie de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Programul are drept scop integrarea tinerilor din Republica Moldova în circuitul economic prin facilitarea lansării şi dezvoltării afacerilor sustenabile. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii „Spaţiul Public”, relatează Radio Moldova Actualităţi.

În cadrul Programului naţional „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”, viitorii antreprenori beneficiază de instruire în realizarea ideii de business. Potrivit managerei de program din cadrul ODIMM, Olesea Frunză, cei mai buni 100 de viitori antreprenori vor primi şi câte 180 de mii de lei, bani nerambursabili.

Unul din tinerii care a aplicat la acest program este Ion Onofraş din Sângerei. El vrea să-şi iniţieze o afacere în apicultură.

Cristina Deliu din Hânceşti la fel speră că odată cu iniţierea unei afaceri într-o localitate rurală va fi motivată să rămână în Republica Moldova.

La Programul naţional „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă” pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, cetăţeni ai Republicii Moldova, doritori să iniţieze o afacere sau care conduc deja o întreprindere nouă, înregistrată în zonele rurale şi urbane.

Comentarii