Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

20 Noi. 2019 / 13:51

Premierul Ion Chicu: „Nu vom admite creşterea tarifelor pentru gazele naturale”

Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat oficiul Gazprom din Moscova, unde a fost întâlnit de conducerea corporaţiei în frunte cu preşedintele Gazprom, Alexei Miller. Părţile au discutat un şir de subiecte importante, precum alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar şi implementarea pachetului energetic III.

În cadrul întrevederii, Alexei Miller l-a felicitat pe prim-ministrul Chicu cu învestirea în funcţie, urându-i Cabinetului Chicu atingerea cât mai multor obiective. 

Preşedintele Gazprom a menţionat că în prezent Moldovagaz achită consumul curent în măsură deplină. Preşedintele Gazprom a descris scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova, inclusiv prin România şi Bulgaria, şi a menţionat că acestea pot asigura necesităţile naţionale.

Prim-ministrul a mulţumit pentru o informare detaliată, apreciind optimismul şi deschiderea conducerii Gazprom. De asemenea, premierul Chicu a precizat: „Nu vom admite creşterea tarifelor pentru gazele naturale şi vă mulţumim pentru deschiderea în negocierea condiţiilor de furnizare”.

În finalul discuţiei, părţile au convenit să fie realizate un set de măsuri, care să asigure furnizarea continuă a gazelor consumatorilor din Republica Moldova.

 

Comentarii